top of page
Alla skaft.jpg
PGA Official_edited.jpg
Stability Putterskaft
Official_Product_blue-01.jpg

Stability putterskaft är resultatet av feedback från de bästa golfspelarna och tränarna i världen. Det är marknadens mest avancerade putterskaft och levererar prestanda som inget annat putterskaft kan erbjuda, vare sig i torsion eller flex! Stability putterskaft är utvalt av PGA Sweden till officiell produkt!

Utvecklingen av putters och specifikt putterhuvuden de senaste 20 åren har varit monumental, vilket har resulterat i större och tyngre putterhuvuden!

Man har med modern forskning använt sig av höghastighetskameror och kunnat se vad som händer med puttern och specifikt putterhuvudet innan, under och efter bollträff, och har då kunnat identifiera skaftet som den svaga länken!

Ett traditionellt skaft klarar inte av de krafter som uppstår under en putt, vilket resulterar i att klubbhuvudet inte är square vid bollträff och att skaftet flexar vilket ger en inkonsekvent dynamisk loft! Det blir med andra ord väldigt svårt att starta bollen på linjen med rätt hastighet och rull!

 

Vi tycker det är dags att man tar puttern och putterfitting på allvar då det är nästan 50% av spelet och är förmodligen den klubban som behöver vara mest exakt och anpassad efter spelaren!

Är du intresserad av puttning och/eller putterfitting så skall du prova Stability putterskaft.

Enkelt att montera

Montering av Stability Tour

BARNEY ADAMS

Designad för att förbättra puttspecifika rörelser och prestanda.

Stability begränsar oönskade rörelser av putterhuvudet genom att det styvar upp skaftet med 25 % utan att ta bort känslan, och minskar vridmomentet med nästan 50 %, för att leverera klubbhuvudet square vid putten. Det testades med hundratals putters med hjälp av toppmoderna höghastighetskameror, robotar, SAM Putt Lab, mjukvaran Quintic Ball Roll och Trackman4.
Vårt mål var att isolera relativt små rörelser i klubbhuvudet som påverkar bollrullen. Oavsett hur bra putten är, så finns det den mänskliga faktorn som förvränger resultaten. Vårt fokus låg på putterhuvudet vid träffen, sedan hur bollen rullar ut till slut; vi slog tusentals puttar med en mängd olika designer, modeller och vikter för att dra exakta och vetenskapliga slutsatser.

UTMANINGEN

Minimera oönskad flex och vridning.

Att designa Stability var extremt utmanande; uppfinna ett skaft som hade samma vikt som ett traditionellt stålputterskaft men utan att vara för styvt, tungt eller ha en dämpad känsla. Den var också tvungen att minimera oönskad flex och vridning.

Stability passar i princip alla putters på marknaden!

SYFTET

Förbättrad "Smash factor" och bättre längdkontroll

"När vi utvecklade Stability var vårt mål att isolera de små rörelserna i putterhuvudet som påverkar bollrullen. Vi nollställde specifikt och analyserade putterhuvudet vid bollträffen. Tusentals puttar slogs med en mängd olika putters, putterhuvuden och i olika vikter. Resultatet blev att vi återuppfann putterskaftet från grunden”, säger Barney Adams.

MÅLET

Skapa ett bättre putterskaft

Putterskaftet har inte förändrats på över 50 år; det är ett enkelt stålrör! Under åren har designen av putterhuvuden utvecklats och blivit dramatiskt tyngre. Detta har resulterat i skaft som inte är tillräckligt stabila eller starka för att hålla dessa tyngre, avancerade putterhuvuden från att oscillera, vrida och svänga. Faktum är att den starkaste delen av putterskaftet är under händerna, där det gör minst nytta; skaftets svagaste del är nära klubbhuvudet.